Outerra forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Outerra Tech Demo download. Help with graphics driver issues

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 18

Author Topic: Bug reporting  (Read 111525 times)

Malfate

  • Newbie
  • Posts: 6
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #30 on: May 28, 2013, 11:40:46 am »

In shallower waters, the underwater rendering seems to be fine, where the ground is still visible. When I go deeper, and the light does not reach the ground, I get graphical glitches and the framerate starts to suffer.

https://i.minus.com/ibbObv3pvkkF2I.jpg

Or this when I look up from deep waters:

https://i.minus.com/imiQ4qiThIyqu.jpg

Yes, i am getting this aswell. Do not venture into the deep sea and look up(or anywhere really) lol.
Logged

lloxdg

  • Newbie
  • Posts: 9
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #31 on: May 30, 2013, 10:25:15 am »

SpaceFlight
Malfate

+1
Logged

giucam

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • It's an ugly pile of bones... like me.
Re: Bug reporting
« Reply #32 on: June 01, 2013, 12:14:36 pm »

I get a terrain artifact on slopes created by a road, if there's another road near it:


That road turns left and goes on on that slope. Gallery

doing a straight road, even on a very leaning slope works ok, but if that road does a 180 degrees turn and goes near itself those artifacts are created.

I'm on a Radeon 7770, with 13.4 drivers.
Logged
ResidualVM 0.1.1 is OUT! www.residualvm.org

cameni

  • Brano Kemen
  • Outerra Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6627
  • Pegs is clever, but tae hain’t a touch sentimental
    • outerra.com
Re: Bug reporting
« Reply #33 on: June 01, 2013, 12:36:07 pm »

That's because the road should not overlap itself. This should be detected automatically and the road should be split before the point where it would interfere with itself, but at the moment it doesn't do it.

Hmm, I guess we don't have a manual split operation there either ...
Logged

giucam

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • It's an ugly pile of bones... like me.
Re: Bug reporting
« Reply #34 on: June 01, 2013, 12:41:47 pm »

Well, but it doesn't. Or you mean the "extended road", with the transitional space? That does indeed overlap.
Logged
ResidualVM 0.1.1 is OUT! www.residualvm.org

John514

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • Certified TARDIS driver.
Re: Bug reporting
« Reply #35 on: June 01, 2013, 06:19:43 pm »

Here is a bug from me:
Every time that I fire the gun and have shift pressed, the screen goes bonkers!

Logged
You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling

Note: I do not claim to know everything.
I just like to help people around the forum.

bugsblake

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 254
  • jedi master
Re: Bug reporting
« Reply #36 on: June 01, 2013, 06:36:35 pm »

there is a problem with smoke on all nvidia cards as far as i know! should be fixed next update. the smoke was just a test anyway, will be worked on more!
Logged
Intel 6 core i7 Xeon - 4930k @3.40 GHz
GTX 770 4GB X2 in SLI
Asus P9X79 Extreme MOBO
Patriot 16GB DDR3 1600MHz
SSD 250GB + SATA 500GB + SATA 1TB

John514

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • Certified TARDIS driver.
Re: Bug reporting
« Reply #37 on: June 01, 2013, 06:39:56 pm »

Oh, OK that should be it, I`ve got an nVidia!
Logged
You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling

Note: I do not claim to know everything.
I just like to help people around the forum.

Jagerbomber

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1479
Re: Bug reporting
« Reply #38 on: June 01, 2013, 07:49:08 pm »

Lol That's... interesting.
Logged
"Perhaps this speaks to some larger trend within society today...  A prevailing desire on the part of indie developers to recreate the entire world into one where you can charge more than $15 for your game design degree coursework." - Yahtzee ;) :P

zaelu

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 47
  • free-track user
Re: Bug reporting
« Reply #39 on: June 11, 2013, 08:29:27 am »

I have some issues with the latest build:

1. The load speed has increased when on the ground and turning the camera... The grass takes almost one second to appear. Also the texture behind it is very low rez.


2 Rendered distance seems to be reduced... terrain looks a bit washed out now although the performance I could say has declined.

1 and 2 seems to depend on the location... I had tested it in Grand Canyon and there the problem occurred but on Himalaya aerodrome doesn't appear

3 Any plane I take (the stock ones I don't have any mods now) the simulation freezes after few minutes... Meaning the plane just freeze in mid air with engine started... I can leave plane... reenter but it stays frozen.

like in this movie... skip to the end to see it freeze.



4 If I choose in graphic options revert to default the game interface becomes unclickable. meaning the mouse moves some menu flicker as in mouse over effect but nothing can be clicked. I need to kill the outerra.exe to get out. Also the default settings seems are not always the same... the shadow distances sometimes is 1000 sometimes is 10000...  this one seems to be caused because of the image shift... the actual clickable areas are lower than they look on the screen

« Last Edit: June 11, 2013, 08:48:25 am by zaelu »
Logged

John514

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • Certified TARDIS driver.
Re: Bug reporting
« Reply #40 on: June 11, 2013, 08:46:13 am »

I`ve got bugs 1 and 2 as well.
Logged
You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling

Note: I do not claim to know everything.
I just like to help people around the forum.

cameni

  • Brano Kemen
  • Outerra Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6627
  • Pegs is clever, but tae hain’t a touch sentimental
    • outerra.com
Re: Bug reporting
« Reply #41 on: June 11, 2013, 09:29:49 am »

1. The load speed has increased when on the ground and turning the camera... The grass takes almost one second to appear. Also the texture behind it is very low rez.
2 Rendered distance seems to be reduced... terrain looks a bit washed out now although the performance I could say has declined.

1 and 2 seems to depend on the location... I had tested it in Grand Canyon and there the problem occurred but on Himalaya aerodrome doesn't appear
With the latest build compared to the previous one or compared to some older ones?
What's your terrain quality setting? What you describe sounds like the terrain doesn't have enough memory allocated for it on the GPU for the quality setting.
Logged

John514

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 543
  • Certified TARDIS driver.
Re: Bug reporting
« Reply #42 on: June 11, 2013, 09:33:32 am »

I am not sure, but the second to last version did this as well.
Logged
You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling

Note: I do not claim to know everything.
I just like to help people around the forum.

zaelu

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 47
  • free-track user
Re: Bug reporting
« Reply #43 on: June 11, 2013, 09:48:03 am »

these are my settings:







I'll upload some video in which you can see the fenomenon.


My system is a

Intel C2D 3GHz dual core (I know... not the best but...)
4GB RAM DDR2 1066MHz
nVidia GeForce GTX 660 2GB RAM (320.18 WHQL)
2 SATA2 SSD drives (Intel 160GB Games and Kingston 120GB OS (only gaming machine)
« Last Edit: June 11, 2013, 09:49:56 am by zaelu »
Logged

cameni

  • Brano Kemen
  • Outerra Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6627
  • Pegs is clever, but tae hain’t a touch sentimental
    • outerra.com
Re: Bug reporting
« Reply #44 on: June 11, 2013, 09:52:13 am »

Don't use Terrain Quality 1080p - it doesn't properly allocate enough memory for terrain for some reason, I need to fix the way it's computed.
The blurry textures are usually the result of the terrain limiter fighting with the generator and removing tiles and not allowing it to refine to the specified detail level.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 18