Outerra forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Outerra Tech Demo download. Help with graphics driver issues

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18

Author Topic: Bug reporting  (Read 113975 times)

Planets

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #210 on: February 27, 2016, 10:10:49 pm »

I just encountered a very strange bug, any object place on the surface of the water, or submerged will have weird texture distortion as the camera is on the very surface of the water and then placing the camera underwater will generate black boxes all around the shape of the object, no matter if it is fully in water or not.

Normal, few inches above water


Texture distortion just an inch from the water


Underwater


And also in some areas the sea floor seems to be missing as soon as you hit the water-



Another view-



And finally it seems that this may be a bug too, anything under any depth will appear too visible, and not appear like its underwater in some angles.



Sorry if some of these bugs are known already, I searched around but wasn't able to find any similar posts. The black squares underwater are the most jarring though, they happen in any underwater situation whether normal or with the bottom mesh missing like here again



I made sure I wasn't running any programs in the background that could be interfering with the game somehow like MSI afterburner etc, made no difference.  =|
« Last Edit: February 27, 2016, 10:18:09 pm by Planets »
Logged

HiFlyer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1773
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #211 on: February 28, 2016, 02:52:54 am »

I reported something very much like this, only it was with fog.
Logged
Spex: Intel Core i7 6700K @ 4.6GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ASUS STRIX GeForce GTX 1080 / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / Windows 10 Pro

Planets

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #212 on: February 28, 2016, 02:41:52 pm »

I reported something very much like this, only it was with fog.

Welp.

Logged

Dharma Initiative

  • Member
  • **
  • Posts: 73
  • Enter: 4815162342
Re: Bug reporting
« Reply #213 on: February 29, 2016, 10:52:43 am »

It maybe showing you that drivers if using nvidia asking for update but you know what will happen if you update :) never seen such things ! Cause I always update drivers !
Logged

HiFlyer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1773
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #214 on: February 29, 2016, 11:43:44 am »

Here is the other thread I posted in regarding the issue. http://forum.outerra.com/index.php?topic=2869.0
Logged
Spex: Intel Core i7 6700K @ 4.6GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ASUS STRIX GeForce GTX 1080 / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / Windows 10 Pro

Planets

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #215 on: February 29, 2016, 02:20:54 pm »

Interesting, none of the screenshots or the bugs reported in that thread are exactly what mine look like but they happen with water and fog. For me in most places I can go underwater, and everything appears fine, near to the coast and in Fjords like Norway where I took those missing mesh pictures I get that bug but a few feet back and the water is suddenly normal again its strange. But otherwise even when the water is normal underwater any model placed on it, under or even near the shore line will show up as those giant black squares around the model.

I have an AMD card with the latest Catalyst drivers, not NVIDIA though.
Logged

Dharma Initiative

  • Member
  • **
  • Posts: 73
  • Enter: 4815162342
Re: Bug reporting
« Reply #216 on: March 02, 2016, 12:05:27 am »

New nvidia drivers came out yesterday : 362.00 and still purple :( ! I'm actually wondering do you guys AMD Radeon users with latest drivers get same purple stuff in the engine when you run it or only nvidia users are suffering from this ? I mean damn it I deleted all previous drivers of nvidia cleared registry tried default graphics settings in nvidia panel , all same ! Please let us know ! And I'm wondering if anyone in charge of this engine would know when we get new software update release for outerra ?! New version or edition maybe it could fix nvidia purple bug ? Thanx a lot in advance ! I'm so gonna stress an old Intel gma graphics chip on my old toshiba satellite laptop ! Running win10 , c2d t5500 , 2gb ddr2@667mhz , ssd as prime & only drive ! Should be fun haha ! Run outerra on it on max ! If the laptop burns I don't care ! It would die in most beat honourable way :)
Logged

Jagerbomber

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1494
Re: Bug reporting
« Reply #217 on: March 02, 2016, 12:56:41 am »

Same here.  :-[
Logged
"Perhaps this speaks to some larger trend within society today...  A prevailing desire on the part of indie developers to recreate the entire world into one where you can charge more than $15 for your game design degree coursework." - Yahtzee ;) :P

cameni

  • Brano Kemen
  • Outerra Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6649
  • Pegs is clever, but tae hain’t a touch sentimental
    • outerra.com
Re: Bug reporting
« Reply #218 on: March 02, 2016, 02:40:51 am »

Are the 361xx drivers really that much better than 359 in other programs?
Logged

Dharma Initiative

  • Member
  • **
  • Posts: 73
  • Enter: 4815162342
Re: Bug reporting
« Reply #219 on: March 02, 2016, 06:55:28 am »

Good day everyday  everyone :)
Logged

Krutan

  • Member
  • **
  • Posts: 50
  • King Crab
Re: Bug reporting
« Reply #220 on: March 02, 2016, 08:18:46 am »

Are the 361xx drivers really that much better than 359 in other programs?
It's better if you use VR since GameWorks VR 1.1 was introduced with 361.XX, which gives much better SLI scaling in VR and lowers latency. I think in some cases it even gives you higher performance, but nothing that I've noticed so far.

Edit: Found a quick fix, and that is to remove all the normal maps from the game. It doesn't look as good, but at least you'll get rid of all the purple :) Have you tried using a different texture format?

Edit 2: Hmm, apparently it only worked one time. Now I get the purple hills again :(
« Last Edit: March 02, 2016, 08:56:36 am by Krutan »
Logged

HiFlyer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1773
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #221 on: March 02, 2016, 08:20:18 am »

Are the 361xx drivers really that much better than 359 in other programs?

I'll never know!  =D

I retreated back to working drivers the second I saw a purple Outerra.

But I've heard many people describe the new drivers as being a noticeable improvement.
Logged
Spex: Intel Core i7 6700K @ 4.6GHz / 32.0GB G.SKILL TridentZ Series Dual-Channel Ram / ASUS STRIX GeForce GTX 1080 / Sound Blaster Z / Oculus Rift VR Headset / Klipsch® Promedia 2.1 Computer Speakers / ASUS ROG SWIFT PG279Q ‑ 27" IPS LED Monitor ‑ QHD / 2x Samsung SSD 850 EVO 500GB / Windows 10 Pro

Planets

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 104
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #222 on: March 02, 2016, 08:20:12 pm »

do you guys AMD Radeon users with latest drivers get same purple stuff in the engine

No I have an R9270X and no such issue appears. I'm wondering if anyone else, NVIDIA or AMD also have the bug I posted, in both fog and underwater, as I have found no one with the exact same bug.
« Last Edit: March 02, 2016, 08:22:41 pm by Planets »
Logged

Dharma Initiative

  • Member
  • **
  • Posts: 73
  • Enter: 4815162342
Re: Bug reporting
« Reply #223 on: March 03, 2016, 12:34:56 pm »

I think that with each new nvidia driver this engine is malfunctioning more cause for example: testing more today with 362.00 drivers nvidia I see the moon crashing into the earth when viewing different angles & areas of the earth from space ! I'm starting to realise that the engine needs major updates & bug fixes to adjust to certain features in latest drivers I guess both sides of gpu companies ! You know nothing stays in it's place everything Gotta move on ! Just my perspective ! Good luck to all !
Logged

2eyed

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 335
  • newbie
Re: Bug reporting
« Reply #224 on: March 07, 2016, 02:22:02 pm »

Nvidia 364.47 fixed the purple world bug!!
Logged
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18