Outerra forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Outerra Tech Demo download. Help with graphics driver issues

Author Topic: fbx importer not working  (Read 2419 times)

wayne57

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 125
  • newbie
fbx importer not working
« on: June 25, 2014, 11:36:12 pm »

I made a model and tried to import it as a fbx
i have it in a folder with all the dds textures etc
The importer wont let me navigate to the file
it seems to be locked on some other model i made for some reason
any ideas?

thanks

wayne
Logged

PytonPago

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2282
  • It´s way too complex, dont let me try to explain !
Re: fbx importer not working
« Reply #1 on: June 26, 2014, 12:56:06 am »

You tried to re-locate all your imported stuff, import the thing, and place those others back?
« Last Edit: June 26, 2014, 01:23:19 am by PytonPago »
Logged
We are still undeveloped as long as we don´t realize, that all our science is still descriptive, and than beyond that description lies a whole new world we just haven´t even started to fully understand.

M7

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 736
  • newbie
Re: fbx importer not working
« Reply #2 on: June 26, 2014, 12:57:06 am »

Happenned to me too a few times. A full computer freeze on the FBX importer. Couldn't even use ctr-alt-del. It was during a reimport of a model and the model was spawned. Most of the time it just ctd.  After a reboot, all came back fine.
Logged

wayne57

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 125
  • newbie
Re: fbx importer not working
« Reply #3 on: June 26, 2014, 01:38:06 pm »

ok did what you said and it worked
now the problem is i only get a blank marker
checked the file and there were four things in there
defaut take anim.
mtl
pkg
objdef

what am i doing wrong?


and also thanks for the help
Logged

PytonPago

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2282
  • It´s way too complex, dont let me try to explain !
Re: fbx importer not working
« Reply #4 on: June 26, 2014, 02:22:08 pm »

 ... wouldnt say you doing something wrong - my guess is, there was something corrupted at the previous upload and somehow, it got ... "imprinted" ? Dont know what is wrong there at the program level, but im sure he still keeps doing it till he sees the particular corrupted model in its directories. Guess its not good to do re-imports whiteout deleting the file beforehand (means, doing a blank import - yes, selecting bones each time is a pain, doe, it is probably best to do it that way ... ) . Otherwise, i got problems just by mistakenly ignore to export from blender all i should (not selected everything i should) and thus the basic ignoring of hierarchy due to missing stuff in the file to import.

 ... also, try removing your files from the packages folder and starting OT once whiteout them. Close and open again, then import/install all the additional the stuff anew. Had to do this once (was interesting, that OT that time kept spawning my vehicle even if i deleted the files from its folders - kinda stuck somewhere in the memory - but its been quite a few updates since then and didnt encounter that problem again).
« Last Edit: June 26, 2014, 02:26:49 pm by PytonPago »
Logged
We are still undeveloped as long as we don´t realize, that all our science is still descriptive, and than beyond that description lies a whole new world we just haven´t even started to fully understand.